Semifreddo - Paolo Robertos recept

0 röster
30 m + 6 h i frys
4

Semifreddo med äppelringar i vaniljlag slår det mesta till dessert! Paolo Robertos recept är både enkelt och resultatet blir gudomligt gott!

Receptet är ur boken Paolos stora italienska kokbok, Bonnier Fakta.

Visa mer
30 m + 6 h i frys
4

Du behöver

  • 250 g mascarpone
  • 3 ägg
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk honung, flytande

Äppelringar i vaniljlag

  • 4 äpplen
  • 0,5 vaniljstång, eller 1-2 tsk mald kanel
  • 50 g smör
  • 4 msk socker
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Dela äggen i gulor och vitor och vispa äggvitorna till hårt skum tillsammans med sockret.
  2. Rör äggulorna pösiga tillsammans med hälften av honungen. Blanda ner mascarpone, lite i taget, och resten av honungen.
  3. Rör om till en slät smet. Vänd ner äggviteskummet försiktigt i ägg- och mascarponeblandningen.
  4. Fyll en avlång plastfolieklädd form (ca. 1,5 liter) med mascarponesmeten.
  5. Ställ in i frysen och låt stå minst 6 timmar.
  6. Ta fram semifreddon ca. 15 minuter före serveringen.
  7. Skölj, skala och kärna ur äpplena. Skär dem i 0,5 cm tjocka skivor. Dela vaniljstången på längden.
  8. Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt socker, skrapa ner vaniljfröna och lägg i vaniljstången (alternativt kanel) och äppelskivor.
  9. Stek äpplena sakta i smöret tills de känns mjuka, ca. 10 minuter.
  10. Skär semifreddon i skivor och servera med de varma äppelskivorna. Ös lite vaniljlag över semifreddon.
27 juni 2019

laddar fler recept...

Laddar fler recept...