Semifreddo med smak av lime och pistage

23 röster
20 m + 6 h i frysen
4

Hemgjord semifreddo är ett perfekt avslut på en god och festlig middag. I det här receptet får glassen en syrlig och fräsch smak av lime och pistage

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
20 m + 6 h i frysen
4

Du behöver

  • 4 ägg
  • 1 krm salt
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 4 dl vispgrädde
  • 0,75 dl pistaschmandlar, skalade
  • 1 dl limecurd
  • 100 g minimarängdroppar

Till garnering

  • 125 g hallon
  • 0,5 dl pistaschmandel
  • citronmeliss
  • mörk apelsinchoklad, riven
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna med en nypa salt till ett hårt skum.
  2. Vispa äggulor och florsocker riktigt fluffigt. Riv skalen på limen. Blanda i och pressa limesaften i smeten.
  3. Vispa grädden fluffig. Vänd ner grädden och äggvitan i äggulesmeten. Hacka pistaschnötterna grovt och blanda i.
  4. Varva smeten med limecurd och maränger i en skål som rymmer cirka 2 liter. Täck över med folie och låt står i frysen i cirka 6 timmar.
  5. Skopa upp glassen i serveringsglas och garnera med hallon, grovhackad pistaschmandel, citronmeliss och riven mörk apelsinchoklad.
30 september 2019

Laddar fler recept...