Semifreddo med bär och choklad

NYHET
Semifreddo med bär och choklad
Foto: Tv4

Semifreddo med bär och choklad

9 ingredienser

20 min + tid i frys

En hemgjord semifreddo med bär och choklad är både enkelt att göra och blir väldigt gott!
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 3 ägg
  • 1 vaniljstång
  • 1,5 dl strösocker
  • salt
  • 4 dl grädde

Servering

  • hallon
  • blåbär
  • mörk choklad
  • färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Ta fram en kakform eller fyra portionsglas som tål frys.
  2. Separera äggulorna från vitorna.
  3. Snitta vaniljstången och skrapa ner fröna i en skål med äggulorna.
  4. Tillsätt sockret och vispa tills smeten ljusnar.
  5. Vispa äggvitorna med lite salt tills de bildar fasta toppar.
  6. Vispa grädden till mjuka toppar.
  7. Vänd sedan ner grädden och äggvitan i ägguleblandningen.
  8. Diska visparna noga mellan de olika momenten.
  9. Häll smeten i formen eller portionsglasen.
  10. Täck med plastfolie och frys i 3–4 timmar.

Servering

  1. Toppa semifreddon med blåbär, hallon, riven choklad och citronmeliss.

Tänk på att ta fram alla ingredienser från början och laga semifreddon så snabbt som möjligt för att den ska behålla sin luftighet.