Semiflytande getost

Semiflytande getost
Foto: TV4

Semiflytande getost

0

5 ingredienser

30 m

Varm getost serveras med digestivekex samt citrus- och myntahonung.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 200 g chèvreost [4 skivor]
  • 1 dl honung (gärna apelsinbloms- eller acaciahonung)
  • 0,5 dl tunna strimlor av apelsin- och citronskal
  • 1 knippe färsk mynta
  • 4 digestivekex

Gör så här

  1. Värm osten i ugn, 200 grader i 4-5 minuter.
  2. Värm samtidigt honungen i kastrull tillsammans med citrusskal och myntablad – viktigt att detta ej börjar koka, ska bara värmas!
  3. Lägg upp osten på ett digestivekex och skeda honungen över. Servera varmt.