Sega vinbärsrutor med marängtäcke

NYHET
Sega vinbärsrutor med marängtäcke
Foto: Köket.se
Ronja Sjölander HSB 2024
Ronja Sjölander HSB 2024

Sega vinbärsrutor med marängtäcke

9 ingredienser

Ta vara på säsongens vinbär och gör dessa gudomligt goda vinbärsrutor med segt täcke, en perfekt kombination av syrliga vinbär och sött marängtäcke. Vinbärsrutorna görs i långpanna och räcker till många, perfekt till sommarens fester eller som efterrätt. Helt omöjligt att bara ta en godbit!

logo
Ronja Sjölander HSB 2024

Se Ronja Sjölander laga receptet

Ingredienser

bitar
  • 200 g smör, smält
  • 4 ägg
  • 5 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mandelspån
  • 4 dl röda vinbär

Marängtäcke

  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
  2. Smält smöret i en kastrull, ställ åt sidan för att svalna något.
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en separat bunke.
  4. Rör ner ett ägg i taget i det smälta smöret, vänd därefter ner de torra ingredienserna lite åt gången och blanda till en slät smet.
  5. Bred ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper. Strö över vinbär och ställ åt sidan medans du gör marängen.

Marängtäcke

  1. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sedan sockret lite i taget under vispning och fortsätt vispa tills du har en fast och glansig maräng.
  2. Bred ut marängen ovanpå smeten. Toppa med flagad mandel och grädda i 30-35 minuter.
  3. Ta ut och låt svalna innan du skär i bitar.