Hur gör man granola?
Hur gör man granola?
15 ingredienser
30 min
Gör din frukost extra god och lyxig med en riktigt god hemgjord granola. Detta är ett jättebra basrecept som går att anpassa efter vad du tycker om, tål eller har hemma. Titta på klippet för att se hur du gör.
Se Caroline Ahlqvist laga receptet

Ingredienser
- 7 dl havregryn
- 1 dl solroskärnor
- 0,5 dl linfrön
- 1 msk malen kanel
- 0,5 msk kardemumma
- 1 dl vatten
- 3 msk rapsolja
- 2 msk honung, flytande
Nötblandning
- 2 dl cashewnötter
- 2 dl sötmandel
- 1 dl paranöt
- 1 tsk malen kanel
- 1 msk honung, flytande
- 1 dl riven kokos
- 2 dl torkad frukt, hackad
Gör så här
- Värm ugnen till 200 grader.
- På en plåt, bred ut havregryn, solros- och linfrön.
- Blanda ner kardemumma, kanel, olja, vatten och honung. Rosta i ugnen i ca 20 minuter. Rör om då och då.
- Mixa nötterna hastigt i en matberedare.
- Hetta upp en stekpanna och rosta nötterna några minuter. Strö på kanel och häll på lite honung.
- Blanda ner nötmixen tillsammans med de rostade grynen och fröna. Fortsätt med kokos och torkad frukt.
- Förvara i en burk.