Hur gör man glutenfri köttfärspaj?
Hur gör man glutenfri köttfärspaj?
17 ingredienser
ca 1 h
Glutenfri paj med fyllning på köttfärs, soltorkade tomater ocholiver. OBS! Om du använder havregryn märkt med "ren havre" blirpajen glutenfri - vanliga havregryn kan innehålla spår av andrasädesslag. Titta på klippet för att se hur du gör.
Se Caroline Ahlqvist laga receptet

Ingredienser
Pajskal
- 2,5 dl ren havre
- 2,5 dl majsmjöl
- 150 g smör, smält
- 1 dl kvarg
Fyllning
- 400 g nötfärs
- 1 gul lök
- 1 klyfta vitlök
- 140 g bacon
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 dl crème fraîche
- 20 svarta oliver
- 1 dl soltorkade tomater, finhackade
- 3 ägg
- 1-2 dl parmesanost, riven
- 2 tomater
- 1 msk färsk oregano, finhackad
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda alla ingredienser till bottnen och tryck ut i en pajform.
- Förgrädda skalet i 15 min.
- Bryn köttfärsen i smör och tillsätt finhackad bacon, gul lök och vitlök. Fräs tills löken är genomskinlig och baconen fått färg.
- Krydda med salt, svartpeppar och oregano. Rör i crème fraiche och soltorkade tomater och koka ihop i 5 minuter. Tag av från värmen.
- Rör ihop äggen lite snabbt och häll i färsen. Hacka oliverna och tillsätt.
- Fyll pajskalet, strö över osten och lägg på skivad tomat. Grädda ca 30 min i nedre delen av ugnen.
- Toppa med lite oregano innan servering.