Scrambeled tofu

Scrambeled tofu
Foto: Karoline Jonsson
Karoline Jönsson
Karoline Jönsson

Scrambeled tofu

1

11 ingredienser

20 m

"Vill man ha en extra mättande frukost eller kanske duka upp till brunch någon gång så är den här snabba lilla rätten underbar att äta till knäckebröd eller ett gott rostat bröd. Servera gärna också lite rucolasallad, skivad avokado eller långsamt bakade tomater till." /Karoline Jönsson

varmande_vego_bokomslag

Boktips

Receptet är ur boken "Värmande vego" av Karoline Jönsson, Norstedts.

Ingredienser

portioner4
  • 0,5 gul lök
  • olja (till stekning)
  • 250 g tofu (naturell)
  • 1 msk näringsjäst
  • 1 krm malen gurkmeja, mald
  • 0,5-1 dl havredryck (eller sojamjölk)
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • bröd
  • 1 salladslök (eller blasten av gul lök eller rödlök om det är sommar)
  • ev chiliflakes

Gör så här

  1. Skala och hacka löken fint. Fräs den i olja med salt och peppar tills den mjuknat.
  2. Smula tofun med fingrarna, lägg den i stekpannan och fräs 5–10 minuter. När det börjar bli lite gyllene stekyta på lök och tofu tillsätter du näringsjäst, gurkmeja och havremjölk. Låt mjölken koka in 1 minut och smaka sedan av med salt och peppar.
  3. Servera tofuröran med bröd. Strö hackad salladslök och eventuellt chiliflakes på toppen.
TIPS!
varmande_vego_bokomslag

Värmande vego

Receptet är ur boken "Värmande vego" av Karoline Jönsson, Norstedts.