Schweizisk marängsmörkräm

NYHET
Schweizisk marängsmörkräm
Nada Khwaiter
Nada Khwaiter

Schweizisk marängsmörkräm

5 ingredienser

30 min

Schweizisk marängsmörkräm är perfekt om du vill dekorera vackra tårtor. Färgsätt med just dina favoriter och skapa ljuvliga tårtor i världsklass.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 6 äggvitor [ca 180 g]
  • 400 g strösocker
  • 340 g smör, rumstempererat
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0,5 krm salt

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Blanda äggvitor och socker i en värmetålig skål. Placera över ett vattenbad (skålen får inte nudda vattnet). Vispa hela tiden tills sockret lösts upp och blandningen är varm, ca 70°C. Känn mellan fingrarna – inga sockerkristaller ska finnas kvar.
  2. Vispa blandningen med elvisp eller i köksmaskin tills den blivit en tjock, blank maräng och skålen är rumstempererad. Detta tar ca 10–15 minuter.
  3. Sänk hastigheten och tillsätt smöret lite i taget. Vispa tills krämen går ihop och blir helt slät och fluffig. Tillsätt vanilj och salt.

Hållbarhet:
I kyl: upp till 5 dagar
I frys: upp till 3 månader. Låt bli rumstempererad och vispa snabbt före användning.