Schnitzel med selleri i remoulade

Schnitzel med selleri i remoulade
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Schnitzel med selleri i remoulade

17 ingredienser

Selleri i remoulade eller majonnäs serveras ofta på franska restauranger. Den goda röran kan användas både till fisk och kött.

Ingredienser

portioner

Selleri i remoulade:

  • ca 350 g rotselleri, grovriven
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar

Tomatmassa:

  • ca 6 tomater, skållade och skalade
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 6 skinkschnitzlar
  • salt
  • peppar
  • vetemjöl
  • ägg, uppvispat
  • ströbröd

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till selleriremouladen. Smaka av med salt och peppar och låt den stå och dra ett par timmar.
  2. Mixa tomaterna och låt dem rinna av i en sil. Hetta upp i lite olja och krydda med vitlök samt salt och peppar. Låt den svalna.
  3. Platta ut skinkskivorna och krydda. Vänd dem först i mjöl, sedan ägg och sist ströbröd. Stek dem på medelvärme i ganska rikligt med matfett.
  4. Lägg upp schnitzlarna på ett fat. Klicka över selleriblandningen och tomatmassa.