400 g lammfärs (valfri färs, kyckling, bland, nöt eller fiskfärs)
1 grönsaksbuljongtärning
peppar
2 savoykål (små)
2 dl grädde
2 msk misopasta
2 msk kalvfond
3 dl vatten
Servering
lingon
soja
färsk koriander
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Riv lök och äpplen grovt.
Krossa eller finhacka valnötterna och rosta dem lätt i en torr stekpanna.
Fräs löken och hälften av svampen i smör tillsammans med ingefära och cayenne.
Rör sedan samman lök, äpple, svampen och nötterna med lammfärs och smulad buljongtärning. Peppra ordentligt.
Kasta bort de yttersta bladen från savojkålen, plocka av övriga utom de minsta längst in.
Sänk ner några blad i taget i kokande vatten i ca 1 minut, fiska upp med hålslev och låt svalna.
För att kålbladen ska bli följsamma och lätta att vika så skär bort en kilformad bit av rotstocken och bladnerven.
Fördela fyllningen på bladen, vik in kanterna och rulla ihop till rullar. Lägg dem med skarven nedåt i en oljad ugnsform.
Rensa och hacka resterande kantareller grovt, stek i smör, slå på grädde, låt mison smälta ner, tillsätt därefter kalvfond och vatten och låt koka upp.
Slå kantarellskyn över dolmarna och sätt in i ugnen i ca 40 minuter.