Sauce kaani


Sauce kaani
11 ingredienser
10 m
"Den här råa versionen av kaanisås är en ”killer” som säkerligen kommer att få dig att svettas. Nästan all senegalesisk mat innehåller chili. Hettan lyfter smakupplevelsen och är ett måste, men om du har chilin i tillbehören kan var och en själv bestämma hur starkt det blir. Ofta behövs bara en liten klick vid sidan av en rejäl portion för att få den hetta du vill ha." /Coura Mbaye
Se Coura Mbaye laga receptet

Ingredienser
- 10 habanero
- 5 habanero, frysta gula
- 2 gula lökar
- 3 klyftor vitlök
- 2 msk dijonsenap
- 2 msk rödvinsvinäger
- 1 msk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 1 tsk strösocker
- 2 msk rapsolja
- 0,5 dl persilja, finhackad
Gör så här
- Grovhacka chilifrukterna samt skala och grovhacka löken.
- Mixa alla ingredienser utom oljan.
- Rör ner oljan på slutet och blanda i persilja.