Salade nicoise med grillad tonfisk

Salade nicoise med grillad tonfisk
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Sara Begner
Sara Begner

Salade nicoise med grillad tonfisk

Av: Sara Begner

Från: Vår kokbok

14 ingredienser

20 min

Gott till lunch eller snabb middag.

Ingredienser

portioner
  • 400 g färsk tonfiskfilé + salt och peppar (eller 2 burkar tonfisk i vatten)
  • salladsmix
  • 6 potatisar, kokta kalla
  • 1 rödlök
  • 200 g haricots verts
  • svarta oliver
  • 3 ägg, hårdkokta
  • 50 g sardellfilé

vinägrett

  • 1 msk vinäger
  • 3 msk olja
  • 0,5 tsk strösocker
  • citron, pressad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skölj och riv salladen i bitar. Skala och skiva potatisen. Skala och skiva löken. Koka bönorna i lättsaltat vatten, 3-4 minuter. Spola dem kalla. Blanda vinägretten.
  2. Blanda sallad, potatis, lök, bönor, oliver och vinägrett.
  3. hetta upp en grillpanna och grilla tonfisken. Salta och peppra på båda sidorna. och grilla 1-2 minuter på varje sida. Genomstek inte fisken, då blir den torr.
  4. Lägg upp salladsblandningen i en salladsskål. Brytr upp fisken i stora bitar och lägg på salladen. Skala äggen och skär dem i halvor, lägg på salladen.
  5. Lägg på sardeller på salladen.