Minestrone med köttbullar

Minestrone med köttbullar
Foto: Per Ranung
Sara Begner
Sara Begner

Minestrone med köttbullar

24

13 ingredienser

20 min

En soppa som smakar gott med rester från gårdagens köttbullar. Receptet är hämtat ur boken Laga mat tillsammans.

Köttbullar som blev över från gårdagens middag kan faktiskt simma. Grönsakerna och pastan har fått väldigt spännande kompisar och fantasin är en tillgång även i köket. /Sara Begner

Här hittar ni fler recept ur boken

Laga mat tillsammans





Ingredienser

portioner4
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 purjolök, strimlad
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 2 msk tomatpuré
  • 300 g morot, hackade
  • 50 g rotselleri, hackad
  • 200 g vitkål, strimlad
  • 1,5 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl pasta (t ex minisnäckor)
  • 20 köttbullar, stekta
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stor kastrull eller gryta.
  2. Fräs purjolök och vitlök någon minut, tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare någon minut.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna utom köttbullarna.
  4. Koka upp och låt koka tills pastan är kokt, cirka 10 minuter.
  5. Lägg i köttbullarna och koka upp igen.
  6. Smaka av med salt och peppar.