Barnmat: Gul linscurry med ingefära och lime
Barnmat: Gul linscurry med ingefära och lime
12 ingredienser
Linser är bra mat: gott, nyttigt, billigt och klimatsmart. Här är ett recept på en gul linscurry som får ta smak av currypasta och ingefära. Är barnen skeptiska till löken kan den serveras i en skål bredvid så kan de välja hur mycket de vill ha.
Lite pressad lime över alltsammans är pricken över i.
Ingredienser
- ca 3 msk rapsolja
- ca 3 tsk röd currypasta
- ca 2 tsk färsk ingefära, riven
- 2 klyftor vitlök, pressade
- 165 ml kokosmjölk
- 400 g krossade tomater
- ca 7 dl vatten
- 2 dl gula linser (eller röda linser)
- 0,5 rödlök
- 2 dl ärtor
- 1 tsk salt
- 1 limefrukt, i skivor
Gör så här
- Fräs currypasta, ingefära och vitlök snabbt i olja i en gryta. Tillsätt kokosmjölk, tomatkross och hälften av vattnet och låt kok upp.
- Skölj linserna och tillsätt dem. Låt koka cirka 30 min eller tills linserna är mjuka. Rör om då och då och späd med resten av vattnet till önskad konsistens.
- Hacka löken och tillsätt den. Häll i ärterna och smaka av med salt. Servera med ris eller bulgur och lime i skivor att pressa över.