10 msk strösocker samt 2 dl till den "bruna glasyren"
1 kanelstång
1 tsk vaniljsocker (alt. en vaniljstång)
citronsaft
Gör så här
Karamellisering
Häll ca 2 dl strösocker i en stekpanna.
Värm på låg värme under ständig omrörning.
Glasyren är klar när sockret har smält och är gyllenbrunt, det får inte brännas vid.
Häll det karamelliserade sockret i mindre portionsformar som vrids tills bottnen och kanterna är täckta.
Pudding
Sätt ugnen på 175 grader.
Koka upp mjölken med kanel-och vaniljstången.
Vispa ägg och socker väl i en separat skål.
Tillsätt några droppar citron.
Ta ur kanel- och vaniljstången ur mjölken och vispa ner mjölken i äggblandningen.
Häll äggblandningen i portionsformarna.
Grädda i nedre delen av ugnen i vattenbad.
Vattnet ska täcka drygt halva formen.
Puddingen är klar när den har stelnat efter cirka 30-40 minuter. testa med att sticka ner en kniv i puddingen, om inget fastnar på kniven är puddingen färdig.
Låt puddingen svalna något, stjälp sedan upp dom på fat.