Snabblagad gryta med fisk

Snabblagad gryta med fisk
Foto: Helene Toresdotter
Sanna Töringe
Sanna Töringe

Snabblagad gryta med fisk

11 ingredienser

25 min

En snabb och god fisksoppa. Skillnaden mellan en innehållsrik soppa och en gryta är ibland svår att upptäcka. Denna är i alla fall väldigt snabblagad /Sanna Töringe.

Ingredienser

portioner
  • 500 g fiskfilé (t ex kolja)
  • 2 gula lökar
  • 3 klyftor vitlök
  • olja
  • 1 paprika (av valfri färg)
  • 1 burk hela konserverade tomater
  • 2 dl vitt vin
  • 1 fiskbuljongtärning
  • salt
  • peppar
  • citron

Gör så här

  1. Hacka eller skiva lök och vitlök och fräs i olja.
  2. Skär paprikan i bitar och fräs den också.
  3. Häll på tomatburken och vinet.
  4. Lägg i fiskbuljongtärningen och salta.
  5. Låt puttra 15 minuter utan lock.
  6. Lägg i fisken i bitar och låt den bli klar.
  7. Smaka av med salt, peppar och citron.