• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Sanna tipsar om öl till Oktoberfest

Sanna tipsar om öl till Oktoberfest

Sanna tipsar om öl till Oktoberfest

4 steg att laga

Under oktoberfesten njuts två sorters öl, dels ett ljusare festivalöl som påminner mycket om våra ljusa lageröl (vanligast) och sedan ett mellanmörkt, rundare och fylligare lageröl som kallas märzen (det traditionella oktoberölet). Den sistnämnda stilen har fått sig ett litet uppsving hos de många mindre hantverksbryggerierna som utfortskar stilen i sina egna oktoberölstolkningar. Märzen är ett väldigt bra matöl som passar särskilt bra till den svenska höstgastronomin. 

Ingredienser

Gör så här

  1. – The Festbier Oktoberfest från Remmarlöv Gårdsbryggeri Nr 33202, 33 cl, 5,9 %, 20:90 kr
  2. – Höstbärtzen från Klackabacken Nr 35028, 33 cl, 5%, 23:90 kr.
  3. – Magnebergs Märzen från Gamla Enskede Bryggeri Nr 34970, 33 cl, 5,5% 26:90 kr, EKO
  4. – Rauchmärzen is the coolest German word ever från Hyllie Bryggeri och Nyköping Brewing Co Nr 35068, 44 cl, 5%, 39:90 kr