Sandwichglass med biscoff

Sandwichglass med biscoff
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Helan shabani profilbild
Helan shabani profilbild

Sandwichglass med biscoff

5 ingredienser

30 m + tid i frys

Sandwich är en riktigt populär glass. Med hjälp av det här receptet kan du nu göra en egen version med biscoffkakor!

Se Helan Shabani laga receptet

logo

Ingredienser

bitar
  • 5 dl vispgrädde
  • ca 400 g kondenserad mjölk sötad
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl Biscoffspread
  • 28 Biscoffkakor

Gör så här

  1. Vispa grädden till mjuka toppar. Tillsätt kondenserad mjölk och vaniljsocker. Vispa ihop försiktigt.
  2. Smält spreaden i 30 sekunder i mikron och häll ner i gräddblandningen. Rör långsamt runt med en slickepott så att det bildas fina swirls.
  3. Lägg hälften av kakorna i rad i två brödformar (28 x 11 cm).
  4. Fördela glassmeten i båda formarna och lägg på resten av kakorna. Det går bra att använda en långpanna (30 x 20 cm) ifall man inte har brödformar.
  5. Täck över och låt stå i frysen i minst 6 timmar eller över natten.
  6. Skär glassen med en med en kniv så det blir fina sandwichglassar.