Sandwichglass med biscoff
Sandwichglass med biscoff
5 ingredienser
30 m + tid i frys
Sandwich är en riktigt populär glass. Med hjälp av det här receptet kan du nu göra en egen version med biscoffkakor!
Se Helan Shabani laga receptet

Ingredienser
- 5 dl vispgrädde
- ca 400 g kondenserad mjölk sötad
- 1 msk vaniljsocker
- 2 dl Biscoffspread
- 28 Biscoffkakor
Gör så här
- Vispa grädden till mjuka toppar. Tillsätt kondenserad mjölk och vaniljsocker. Vispa ihop försiktigt.
- Smält spreaden i 30 sekunder i mikron och häll ner i gräddblandningen. Rör långsamt runt med en slickepott så att det bildas fina swirls.
- Lägg hälften av kakorna i rad i två brödformar (28 x 11 cm).
- Fördela glassmeten i båda formarna och lägg på resten av kakorna. Det går bra att använda en långpanna (30 x 20 cm) ifall man inte har brödformar.
- Täck över och låt stå i frysen i minst 6 timmar eller över natten.
- Skär glassen med en med en kniv så det blir fina sandwichglassar.