Saltimbocca med pasta & tabouleh

Saltimbocca med pasta och tabouleh
Foto: Tv4

Saltimbocca med pasta & tabouleh

Av: Ingrid Thyr - Gävle

Från: Halv åtta hos mig

33 ingredienser

2 h 15 min

Saltimbocca är en italiensk rätt som består av kalvfilé lindat i proccuioto och salviablad, filén bryns sedan i smör och vitt vin! En underbar rätt fyllt med smaker från italien! 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Semi-secco-tomater

  • 500 g körsbärstomater
  • 0,5 citron
  • 0,5 vitlök
  • 0,5 msk salt
  • 1 msk honung
  • 0,25 dl olivolja

Pasta

  • 300 g durumvetemjöl
  • 3 ägg
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Vitvinsås

  • 1 schalottenlök
  • 1,5 dl vitt vin
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 50 g smör
  • 2,5 dl crème fraîche
  • 1 citron, skalet

Tabouleh

  • 0,5 dl bulgur, finkornig, för tabouleh
  • 1,5 citron, pressade
  • 1,5 dl persilja, finhackad
  • 15 färska myntablad, finhackade
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 tomat, hackad
  • 1 salladsblad, finstrimlat
  • salt
  • ev olivolja
  • 0,25 granatäpple

Saltimbocca

  • 4 skivor kalvinnanlår
  • 4 skivor rökt skinka
  • 8 färska salviablad
  • smör, att steka i
  • salt
  • svartpeppar
  • 0,5 dl vitt vin

Gör så här

Semi-secco-tomater

  1. Bred ut tomater, vitlök och citron i en långpanna. Strö på salt, ringla över honung och olja. Sätt in i ugn 150 grader i c:a 2 timmar.
  2. Ta bort vitlök och citron. Pressa vitlök och litet av citronen över. Blanda om.

Pasta

  1. Häll ut mjölet i en hög på bakbordet. Gör en fördjupning i mitten, där äggen, oljan och saltet slås i. Ägg, olja, salt rörs samman med en gaffel. Rör i litet av mjölet i taget. När hälften av mjölet är irört, knådas degen för hand till en fast hård bulle som delas och görs till tre bullar.
  2. Låt läsa under en bakduk i c:a 20 minuter.
  3. Kavla ut en bulle i taget så till 1-2 mm tjocklek, skär i remsor.
  4. Koka precis innan servering, ca 2-3 minuter.

Vitvinsås

  1. Koka schalottenlök och vin tills vinet reducerats till 0,5 dl. Vispa i övriga ingredienser och låt koka upp.

Tabouleh

  1. Häll citronjuicen över bulgur och låt svälla minst en kvart.
  2. Ta bort innanmätet ur tomaten och blanda bulgur, persilja, salladslök, tomat och salladsbladstrimlor.
  3. Smaka av med mynta och salt. Blanda i olivolja om så önskas.

Saltimbocca

  1. Banka ut kalvskivorna och lägg en skinkskiva och 1-3 salvia blad på varje kalvskiva. Vik ihop på mitten och fäst med en tandpetare.
  2. Bryn i smör i ca 10 minuter, salta och peppra.
  3. Häll i vinet och låt puttra tills det mesta vinet kokat in.
  4. Koka pasta och servera genast