Saltimbocca med pasta & tabouleh

6 röster
2 h 15 min

Saltimbocca är en italiensk rätt som består av kalvfilé lindat i proccuioto och salviablad, filén bryns sedan i smör och vitt vin! En underbar rätt fyllt med smaker från italien! 


Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
2 h 15 min

Du behöver

Semi-secco-tomater

  • 500 g körsbärstomater
  • 0,5 citron
  • 0,5 vitlök
  • 0,5 msk salt
  • 1 msk honung
  • 0,25 dl olivolja

Pasta

  • 300 g durumvete
  • 3 ägg
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Vitvinsås

  • I schalottenlök
  • 1,5 dl vitt vin
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 50 g smör
  • 2,5 dl creme fraiche
  • 1 citron, skalet

Tabouleh

  • 0,5 dl finkornig bulgur för tabouleh
  • 1,5 citroner, pressade
  • 1,5 dl persilja, finhackad
  • 15 myntablad, finhackade
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 tomat, hackad
  • 1 salladsblad, finstrimlat
  • Salt
  • Ev olivolja
  • 0,25 granatäpple

Saltimbocca

  • 4 skivor kalvinnanlår
  • 4 skivor rökt skinka
  • 8 salviablad
  • Smör att steka i
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 0,5 dl vitt vin

Gör så här

  1. Semi-secco-tomater
    Bred ut tomater, vitlök och citron i en långpanna. Strö på salt, ringla över honung och olja. Sätt in i ugn 150 grader i c:a 2 timmar.
  2. Ta bort vitlök och citron. Pressa vitlök och litet av citronen över. Blanda om.
  3. Pasta
    Häll ut mjölet i en hög på bakbordet. Gör en fördjupning i mitten, där äggen, oljan och saltet slås i. Ägg, olja, salt rörs samman med en gaffel. Rör i litet av mjölet i taget. När hälften av mjölet är irört, knådas degen för hand till en fast hård bulle som delas och görs till tre bullar.
  4. Låt läsa under en bakduk i c:a 20 minuter.
  5. Kavla ut en bulle i taget så till 1-2 mm tjocklek, skär i remsor.
  6. Koka precis innan servering, ca 2-3 minuter.
  7. Vitvinsås
    Koka schalottenlök och vin tills vinet reducerats till 0,5 dl. Vispa i övriga ingredienser och låt koka upp.
  8. Tabouleh
    Häll citronjuicen över bulgur och låt svälla minst en kvart.
  9. Ta bort innanmätet ur tomaten och blanda bulgur, persilja, salladslök, tomat och salladsbladstrimlor.
  10. Smaka av med mynta och salt. Blanda i olivolja om så önskas.
  11. Saltimbocca
    Banka ut kalvskivorna och lägg en skinkskiva och 1-3 salvia blad på varje kalvskiva. Vik ihop på mitten och fäst med en tandpetare.
  12. Bryn i smör i ca 10 minuter, salta och peppra.
  13. Häll i vinet och låt puttra tills det mesta vinet kokat in.
  14. Koka pasta och servera genast
12 december 2018

Laddar fler recept...