Salted chocolate pecan chess pie

1 h + 1 h
8
Salted chocolate pecan chess pie
Foto: TV4

Söt-salt chokladpaj med pekannötter som är omöjlig att inte ta om av.

Maya Samuelssons dryckestips:

Madeira Blandy's Colheita Malmsey, 2006 Portugal, Madeira Nr: (7833)

29 december 2015
1 h + 1 h
8

Du behöver

  • ca 450 g mördeg
  • 1,25 dl smör
  • 75 g mörk choklad
  • 2 krm flingsalt
  • 1,5 dl kondenserad mjölk
  • 2 ägg, stora
  • 1,5 tsk bourbonvaniljpulver
  • 3,5 dl socker
  • 3 msk kakao
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl pecannötter
  • 1,75 dl ljust muscovadosocker
  • 1 msk lönnsirap
  • 2 färska körsbär, till dekoration
  • sockrad vispgrädde, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Rulla ut mördegen i en 18 cm pajform med höga kanter. Nyp fast degens kant i pajformen så att den sitter fast rejält.
  2. Smält smöret och därefter chokladen i smöret till en jämn smet. Det får inte koka. Vispa sedan i 1 krm salt, kondenserad mjölk, ägg och vaniljpulvret.
  3. Vänd ihop sockret med kakao och mjöl. Vispa sedan ned detta i chokladen till en klumpfri smet. Häll smeten i pajformen.
  4. Baka pajen mitt i ugnen i 40 minuter. Blanda under tiden ihop pecannötterna med muscovadosocker och lönnsirap. Ta ut pajen och fördela de sockrade nötterna ovanpå. Strö över ytterligare 1 krm flingsalt. Baka vidare ytterligare 10 minuter eller tills pajen satt sig.
  5. Låt svalna helt, minst 1 timme.
  6. Pudra pajen med florsocker och servera med sockrad vispgrädde. Toppa med två färska körsbär.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Bakformar från kända varumärken

Bakformar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept