Salta kola-cookies med chokladgömma
Salta kola-cookies med chokladgömma
11 ingredienser
45 min
Amerikanska segmjuka cookies fyllda med mjölkchoklad och toppade med chokladknappar och flingsalt. Ett enkelt bakrecept helt i Camillas stil.
Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser
- 200 g smör, rumsvarmt
- 0,5 dl strösocker
- 1,75 dl ljust muscovadosocker
- 1 ägg, rumsvarmt
- 3,5 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk majsstärkelse
- 200 g mjölkchoklad (med stora, tjocka rutor)
- mjölkchokladknappar
- flingsalt
Gör så här
- Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och majsstärkelse i en skål.
- Vispa smör, strösocker och ljust muscovadosocker till en krämig smet med elvisp i en annan bunke. Tillsätt ägget och vispa lite till.
- Ha sedan i resten av ingredienserna förutom chokladen. Arbeta snabbt ihop till en en deg. Ställ degen i kylskåpet i ca 20 minuter.
- Under tiden kan du sätta ugnen på 175 grader och klä två bakplåtar med bakplåtspapper.
- Dela degen i 15 lika stora delar. Platta till varje del i handen, lägg en ruta mjölkchoklad i mitten, vik över degens kanter, rulla till en boll
- och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Upprepa för alla degbitar.
- Grädda kakorna, en plåt i taget, i mitten av ugnen i ca 12 minuter eller tills kanterna fått en gyllenbrun färg och mitten fortfarande är mjuk.
- Garnera kakorna med mjölkchokladknappar och rikligt med flingsalt precis när de kommer ut från ugnen och låt de sedan svalna på
- plåten i rumstemperatur.