Salta kola-cookies med chokladgömma

NYHET
Salta kola-cookies med chokladgömma
Foto: TV4
camilla hamid profilbild NY
camilla hamid profilbild NY

Salta kola-cookies med chokladgömma

3

11 ingredienser

45 min

Amerikanska segmjuka cookies fyllda med mjölkchoklad och toppade med chokladknappar och flingsalt. Ett enkelt bakrecept helt i Camillas stil.

Ingredienser

portioner
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 0,5 dl strösocker
  • 1,75 dl ljust muscovadosocker
  • 1 ägg, rumsvarmt
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 200 g mjölkchoklad (med stora, tjocka rutor)
  • mjölkchokladknappar
  • flingsalt

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och majsstärkelse i en skål.
  2. Vispa smör, strösocker och ljust muscovadosocker till en krämig smet med elvisp i en annan bunke. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  3. Ha sedan i resten av ingredienserna förutom chokladen. Arbeta snabbt ihop till en en deg. Ställ degen i kylskåpet i ca 20 minuter.
  4. Under tiden kan du sätta ugnen på 175 grader och klä två bakplåtar med bakplåtspapper.
  5. Dela degen i 15 lika stora delar. Platta till varje del i handen, lägg en ruta mjölkchoklad i mitten, vik över degens kanter, rulla till en boll och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Upprepa för alla degbitar.
  6. Grädda kakorna, en plåt i taget, i mitten av ugnen i ca 12 minuter eller tills kanterna fått en gyllenbrun färg och mitten fortfarande är mjuk.
  7. Garnera kakorna med mjölkchokladknappar och rikligt med flingsalt precis när de kommer ut från ugnen och låt de sedan svalna på plåten i rumstemperatur.