Sallad på tofuskinn, skogsöron och selleri
Sallad på tofuskinn, skogsöron och selleri
10 ingredienser
20 m
"Tofuskinn, även känd under sitt japanska namn yuba är en traditionell men annorlunda sojaprodukt som är både proteinrik och otroligt god. I den här kalla rätten får den sällskap av krispig selleri och skogsöronsvamp i en sallad med mycket smak och spännande texturer." /JImmy Guo
Se Jimmy Guo laga receptet

Ingredienser
- 100 g tofuskinn, torkade
- 20 g torkad skogsöronsvamp
- 5 stjälkar stjälkselleri
Dressing
- 2 klyftor vitlök, hackade
- 0,5 tsk salt
- 1 msk strösocker
- 1 msk kinesisk soja (ljus)
- 2 msk sesamolja
- 2 msk chingkiangvinäger
Servering
- 1 dl färsk koriander, grovhackad
Gör så här
- Lägg tofuskinn och torkad skogsöronsvamp i blöt i ljummet vatten i 2 timmar.
- Skär tofun i 5 cm långa bitar. Skär bort den sega roten på svampen och riv i munsstora bitar.
- Skiva sellerin tunt på diagonalen.
- Koka upp en stor kastrull med saltat vatten och blanchera sellerin i 1 minut, fiska upp och lägg i en skål med isvatten.
- Blanchera sedan tofubitarna i 1 minut, fiska upp och lägg i en skål med isvatten.
- Blanchera slutligen skogsöronen i 2 minuter, fiska upp och lägg även dem i samma skål med isvatten. Låt sedan allt rinna av i durkslag.
- Rör ihop ingredienserna till dressingen och servera till svampen, tofun och sellerin. Toppa med färsk koriander.