Sallad på tofuskinn, skogsöron och selleri

koket.se
Sallad på tofuskinn, skogsöron och selleri
Foto: Tv4
Jimmy Guo
Jimmy Guo

Sallad på tofuskinn, skogsöron och selleri

10 ingredienser

20 m

"Tofuskinn, även känd under sitt japanska namn yuba är en traditionell men annorlunda sojaprodukt som är både proteinrik och otroligt god. I den här kalla rätten får den sällskap av krispig selleri och skogsöronsvamp i en sallad med mycket smak och spännande texturer." /JImmy Guo

Ingredienser

portioner
  • 100 g tofuskinn, torkade
  • 20 g torkad skogsöronsvamp
  • 5 stjälkar stjälkselleri

Dressing

  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk kinesisk soja (ljus)
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk chingkiangvinäger

Servering

  • 1 dl färsk koriander, grovhackad

Gör så här

  1. Lägg tofuskinn och torkad skogsöronsvamp i blöt i ljummet vatten i 2 timmar.
  2. Skär tofun i 5 cm långa bitar. Skär bort den sega roten på svampen och riv i munsstora bitar.
  3. Skiva sellerin tunt på diagonalen.
  4. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten och blanchera sellerin i 1 minut, fiska upp och lägg i en skål med isvatten.
  5. Blanchera sedan tofubitarna i 1 minut, fiska upp och lägg i en skål med isvatten.
  6. Blanchera slutligen skogsöronen i 2 minuter, fiska upp och lägg även dem i samma skål med isvatten. Låt sedan allt rinna av i durkslag.
  7. Rör ihop ingredienserna till dressingen och servera till svampen, tofun och sellerin. Toppa med färsk koriander.