Sallad på ris-tomater-svamp och gurka

0 röster
4
Sallad på ris-tomater-svamp och gurka
Foto: TV4

En läcker ljummen tillbehörssallad som passar lika bra till kött, fisk och fågel.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 dl parboiled ris
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk gurkmeja
  • 10 cm purjolök av den ljusgröna delen
  • 1 morot
  • 250 g djupfrysta små ärter
  • 150 g shiitake
  • 1 msk smör
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 zucchini
  • 8 små tomater
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka riset med gurkmejan enligt anvisning på förpackningen. Snitta, skölj och strimla purjon. Skala och tärna moroten. Låt purjon, moroten och ärterna koka med ca 3 minuter på slutet.
  2. Fräs svampen i smör och krydda med salt och peppar.
  3. Skiva zucchinin och förväll den i lättsaltat vatten. Dela och stek tomaterna. Servera rissalladen med zucchini, tomater och svamp.
26 januari 2009

Laddar fler recept...