Sallad på grönsaker med jordnötssås

0 röster
4
Sallad på grönsaker med jordnötssås
Foto: TV4

Det här är en riktigt läcker sensommarlunch. Servera säsongens grönsaker råa och lättkokta tillsammans med läcker jordnötssås.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

Jordnötssås:

  • 1 msk tamarind
  • 2,5 dl vatten, kokande
  • 1 bit citrongräs
  • 1 st lök, gul
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 msk jordnöts olja
  • 2 tsk trasi (torkad räkpasta)
  • 225 g jordnötter, rostade
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 1,5 tsk laos powder
  • 2 msk farinsocker
  • 1 tsk salt

Tillbehör:

  • ägg, hårdkokta
  • säsongens råa och kokta primörer

Gör så här

  1. Jordnötssås: Blanda tamarinden med kokande vatten i en skål, rör om och låt stå i 15 minuter. Skala och hacka löken fint. Skala vitlöksklyftorna. Mixa citronskal, lök, vitlök, räkpasta, jordnötter och olja i mixern och kör till en mjuk pasta. Fräs pastan i olja i 2 minuter. Tillsätt tamarindvätska, kajenn, laos powder, socker och salt. Rör om väl och späd eventuellt med mer vatten och låt såsen sjuda i ytterligare 10 minuter under ständig omrörning.
  2. Koka bönor, blomkål och andra grönsaker som ska kokas. Skölj, ansa och skär resten av grönsakerna i mindre bitar. Skala äggen och skär dem i klyftor.
  3. Lägg upp vackert på ett serveringsfat och bjud såsen till.
26 januari 2009

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept