Sallad Niçoise

3 röster
4
Sallad Niçoise
Foto: TV4

En av världens bästa sallader. På Rivieran njuts den ofta med ett glas rosévin. Ingredienserna kan variera något. Ibland tar man i kokt potatis, ibland lägger man till kapris. Lite vitlök i dressingen skadar inte.

Visa mer
4

Du behöver

  • 1 förp frysta haricots verts ca 250 g
  • 1 huvud sallat, strimlad
  • 1 förp kronärtskockshjärtan
  • 1 förp svarta oliver
  • 1 ask sardeller
  • 1 liten burk tonfisk i vatten
  • 1 liten gurka
  • 2-3 tomater, i klyftor
  • 4 hårdkokta ägg, i klyftor
  • Dressing:
  • 1,5 dl olivolja
  • 0,5 dl vinäger
  • 0,5 dl vatten
  • 1 tsk ljus dijonsenap
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Förväll bönorna hastigt. Lägg upp salladen på ett fat och slå över dressingen.
26 januari 2009

Laddar fler recept