Sallad Niçoise

3 röster
4
Sallad Niçoise
Foto: TV4

En av världens bästa sallader. På Rivieran njuts den ofta med ett glas rosévin. Ingredienserna kan variera något. Ibland tar man i kokt potatis, ibland lägger man till kapris. Lite vitlök i dressingen skadar inte.

Visa mer
4

Du behöver

  • 1 förp frysta haricots verts ca 250 g
  • 1 huvud sallat, strimlad
  • 1 förp kronärtskockshjärtan
  • 1 förp svarta oliver
  • 1 ask sardeller
  • 1 förp tonfisk i vatten
  • 1 liten gurka
  • 2-3 tomater, i klyftor
  • 4 hårdkokta ägg, i klyftor
  • Dressing:
  • 1,5 dl olivolja
  • 0,5 dl vinäger
  • 0,5 dl vatten
  • 1 tsk ljus dijonsenap
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Förväll bönorna hastigt. Lägg upp salladen på ett fat och slå över dressingen.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...