Sallad med vattenmelon, feta och bresaola
Sallad med vattenmelon, feta och bresaola
15 ingredienser
20 min
En riktig allround-sallad med läskande vattenmelon, salt fetaost och frisk mynta i kombo med chark i form av bresaola. Bresaola är ett lufttorkat nötkött från Italien.
Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser
- ca 1 kg vattenmelon
- 200 g fetaost
- 1 kruka mynta
- 160 g bresaola
- 1 limefrukt
- olivolja
- flingsalt
- 2 huvudsallad
Yoghurtlimesås
- 3 dl turkisk yoghurt
- 1 limefrukt
- 2-3 kvistar färsk mynta (eller 1 msk torkad mynta)
- ev 0,5 röd chilifrukt
- 1 klyfta vitlök (liten)
- salt
- peppar
Gör så här
- Riv salladen i grova bitar. Skär bort skalet från melonen. Skär melon och fetaost i tärningar. Varva allt på ett stort fat tillsammans med myntablad.
- Riv limeskal och pressa över limesaft. Ringla över olivolja och strö över flingsalt. Avsluta med att lägga på bresaola.
Yoghurtlimesås
- Dela, kärna ur och finhacka chilin. Hacka myntan.
- Blanda yoghurten med finrivet skal av lime, limesaft, pressad vitlök, chili och mynta. Smaka av med salt och peppar.
- Servera salladen med yoghurtlimesås.