Sallad med vattenmelon, feta och bresaola

koket.se
Sallad med vattenmelon, feta och bresaola
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Sallad med vattenmelon, feta och bresaola

15 ingredienser

20 min

En riktig allround-sallad med läskande vattenmelon, salt fetaost och frisk mynta i kombo med chark i form av bresaola. Bresaola är ett lufttorkat nötkött från Italien.

Se Zeina Mourtada laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • ca 1 kg vattenmelon
  • 200 g fetaost
  • 1 kruka mynta
  • 160 g bresaola
  • 1 limefrukt
  • olivolja
  • flingsalt
  • 2 huvudsallad

Yoghurtlimesås

  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 limefrukt
  • 2-3 kvistar färsk mynta (eller 1 msk torkad mynta)
  • ev 0,5 röd chilifrukt
  • 1 klyfta vitlök (liten)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Riv salladen i grova bitar. Skär bort skalet från melonen. Skär melon och fetaost i tärningar. Varva allt på ett stort fat tillsammans med myntablad.
  2. Riv limeskal och pressa över limesaft. Ringla över olivolja och strö över flingsalt. Avsluta med att lägga på bresaola.

Yoghurtlimesås

  1. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Hacka myntan.
  2. Blanda yoghurten med finrivet skal av lime, limesaft, pressad vitlök, chili och mynta. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera salladen med yoghurtlimesås.