Sallad med persika och getost

NYHET
Sallad med persika och getost
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Sallad med persika och getost

11 ingredienser

20 min

En riktigt fräsch sommarsallad med söt persika som möter syrlig och krämig getost. Så enkel att laga och underbart god att äta!

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 300 g getost
  • ca 1 dl mjölk
  • 3 salladslökar
  • 2 gurkor
  • 1 burk färdigkokta små vita bönor (à 400 g)
  • 2 gemsallad (hjärtsallad)
  • 2 förp rucolasallad (á 65 g)
  • 4 persikor, mogna (alt nektarin )

Citronette

  • 5 msk olivolja
  • 2 citroner
  • salt

Gör så här

  1. Mixa ihop olivolja med finrivet citronskal och pressad citron saft med salt till en vinägrett. Häll över i en skål.
  2. Mixa getost med mjölk till en kräm, tillsätt mjölken successivt och mixa till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skala gurkorna randiga och skär i tärningar.
  4. Skölj och häll av bönorna väl.
  5. Plocka bladen från gemsalladen i bryt i bitar. Skär salladslöken i tunna skivor.
  6. Dela och kärna ur persikorna. Bryt i bitar med händerna.
  7. Vänd ihop rucola, gemsallad, gurka och salladslök med vinägretten i en stor skål
  8. Lägg på ett fat och toppa med persikorna och getoskrämen! Toppa med nymald svartpeppar.