Sallad med kanelrostad sötpotatis, kikärtor och fårost

Sallad med kanelrostad sötpotatis, kikärtor och fårost
Foto: Tv4

Sallad med kanelrostad sötpotatis, kikärtor och fårost

Av: Sebastian Schauermann

Från: Nyhetsmorgon

11 ingredienser

40 m

Den här salladen med kanelrostad sötpotatis, kikärtor och fårost är något utöver det vanliga! Den kommer snabbt bli en ny favorit.

Ingredienser

portioner
  • 400 g sötpotatis, tärnad i 1x1cm bitar
  • 200 g kikärtor, kokta
  • 4 msk olivolja
  • salt
  • 0,5 röd chilifrukt, hackad
  • 2 msk honung
  • 1 tsk malen kanel, malen ceylonkanel
  • 0,5 rödlök, skivad
  • 1 citron, pressad
  • 100 g fetaost
  • 50 g rucolasallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg östpotatisen och kikärtorna på en ugnsplåt. Ringla över olivolja, salt, chili, honung och till sist den malda kanelen.
  3. Rosta i ugnen ca 20 minuter tills potatisen är mjuk och har fått fin färg.
  4. Undertiden det står i ugnen så gör en dressing av citronsaft och skivad rödlök.
  5. När sötpotatisen och kikärtorna är klara så häll dressingen över och rör runt lite försiktigt så allt blandas väl. Smula även över fetaosten och rucolan när det svalnat lite.
  6. Servera som det är eller som ett tillbehör till kött, fisk eller fågel.