Sallad med friterade risbollar

Sallad med friterade risbollar
Foto: Tv4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Sallad med friterade risbollar

12 ingredienser

20 m

Nam khao kallas den här rätten bestående av friterade risbollar. Perfekta att servera till en god sallad!

Ingredienser

portioner
  • 3 dl jasminris, kokt
  • 2 färska salsicciakorvar (okryddade)
  • 2 msk röd currypasta
  • 1 dl kokos, färsk riven (eller 0,5 dl färdigriven torkad kokos)
  • 2 ägg
  • 1 l neutral rapsolja

Tillbehör

  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 kruka mynta
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 limefrukt
  • 2 msk fisksås
  • 3 msk jordnötter, hackade

Gör så här

  1. Blanda ris, smulad salsiccia, currypasta, kokos och ägg till en smet. Forma till bollar.
  2. Fritera bollarna frasiga i olja som är 180 grader varm.
  3. Gör slarvigt sönder bollarna och blanda med örter, lök, lime, fisksås och jordnötter till en sallad. Ät direkt!