Sallad med endiver och gulbeta
Sallad med endiver och gulbeta
10 ingredienser
40 m
En fräsch sallad är alltid populärt i sommarvärmen. Den här salladen med endiver, gulbeta och honungsdressing är dessutom både matig och god!
Se Adam Thulin laga receptet

Ingredienser
Miso- och honungsdressing
- 1,5 msk misopasta
- 1,5 msk honung
- 2 msk vitvinsvinäger
- 2 tsk dijonsenap
- 0,5 dl olja
- 2 krm salt
Sallad
- 500 g gulbeta
- olja
- salt
- 2 endiver [ca 250 g]
Gör så här
Miso- och honungsdressing
- Mät upp samtliga ingredienser till dressingen i en skål och blanda ihop till en slät dressing. Smaka eventuellt av med mer salt.
Sallad
- Skala och skär gulbetorna i grova bitar.
- Lägg betorna i en ugnsform, ringla över olja, salta och blanda runt.
- Baka mitt i ugnen på 200 grader varmluft i 20–30 minuter. Ta ut och låt svalna.
- Plocka av varje endiveblad för sig och lägg i en bunke. Dela bladen om de är stora.
- Blanda runt endivebladen med önskad mängd dressing så att dressingen fördelar sig jämnt.
- Lägg gulbetorna i en bunke, häll på önskad mängd dressing och blanda runt.
- Arrangera salladen på ett fat genom att lägga betorna i botten och täck dem med endivebladen.
- Häll upp den överblivna dressingen i en skål och servera bredvid för den som vill ha mer.