Sahins jordgubbsparfait

Sahins jordgubbsparfait
Foto: TV4
Sahin Erdal
Sahin Erdal

Sahins jordgubbsparfait

Av: Sahin Erdal

Från: Kockarnas kamp

8 ingredienser

En frisk och fräsch dessert med parfait på grillade jordgubbar. Med färska jordgubbar och olivolja till blir det en smakupplevelse utöver det vanliga.

Ingredienser

portioner
  • 300 g jordgubbspuré (gjord på grillade jordgubbar)
  • 150 g strösocker
  • 4 ägg
  • 1 msk flytande honung
  • 2 dl vispgrädde

Till servering

  • 400 g jordgubbar
  • olivolja
  • spansk körvel

Gör så här

  1. Smält sockret tillsammans med honung i en kastrull tills sockret löst sig.
  2. Tillsätt jordgubbspuré och vispa samtidigt i äggen. Grädden ska vispas vid sidan tills klickvänlig och bara vändas ner i kastrullen. Häll över i formarna och låt stå i frysen tills dagen efter.
  3. Servera med färska jordgubbar, olivolja och plockad spansk körvel.