Saftig saffranskaka med hallon och grädde
Saftig saffranskaka med hallon och grädde
11 ingredienser
45 m
Den här saffranskakan är verkligen en både enkel och fantastiskt saftig och härlig julkaka. Perfekt till luciafikat och även grym till julbordet med lite lättvispad grädde och rårörda bär. /Leila
Ingredienser
- 3 ägg (ekologiska)
- 3,75 dl strösocker
- 250 g smör
- 2 förp saffran [1 g]
- 1,75 dl standardmjölk
- 5 dl vetemjöl
- 2,5 tsk bakpulver
- smör, till formen
- ströbröd, till formen
Servering
- grädde, lättvispad
- rårörda bär
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
- Vispa ägg och strösocker luftigt.
- Smält smöret och blanda det med saffran och mjölk.
- Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.
- Blanda ner smör- och mjölkblandningen lite i taget i smeten.
- Fyll en smord och bröad kakform och grädda i nedre delen av ugnen cirka 30-35 minuter. Prova med en sticka, är den torr så är kakan färdig.