Saftigt frukt- och nötbröd utan jäsning

Foto: Köket.se
Saftigt frukt- och nötbröd utan jäsning
9 ingredienser
20 m + 2 h i ugn
Det här brödet kommer garanterat bli din nya favorit, såväl till jul som resten av året!
Ingredienser
- 300 g blandade nötter, och eller frön (valfria sorter)
- 300 g torkad frukt (t ex aprikoser, plommon, russin)
- 1,5 msk kryddblandning, kanel, gurkmeja, kardemumma och ingefära
- 4 dl vetemjöl
- 2 dl rågmjöl
- 5 dl filmjölk
- 1 dl mörk sirap
- 1 tsk salt
- 1 tsk bikarbonat
Gör så här
- Grovhacka nötter och de torkade frukterna.
- Blanda de torra ingredienserna, råg- och vetemjöl, nötter och salt.
- Blanda filmjölk och bikarbonat och rör sedan ner tillsammans med de torra ingredienserna. Tillsätt den torkade frukten och sirapen. Rör ihop till en jämn smet/ deg.
- Klä en brödform med bakplåtspapper och häll över smeten i formen. Grädda brödet på ca 175 grader i nedre delen av ugnen i 2 timmar. Brödet blir lätt mörkt på toppen, så täck med bakplåtspapper efter halva tiden.
- Ta ut och låt svalna.