Saftig äppelkladdkaka
Saftig äppelkladdkaka
14 ingredienser
Den här äppelkladdkakan kan vara bland det godaste du bakat! Med vaniljkesella, mandelmassa och vit choklad blir den riktigt kladdig och saftig inuti.
Ingredienser
- 100 g smör
- 2 dl strösocker
- 2 ägg
- 3 äpplen
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk malen kardemumma
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 dl vetemjöl
- 50 g vit bakchoklad
- 50 g mandelmassa
- 100 g vaniljkvarg
- florsocker, till garnering
- 1 msk smör (till springformen)
- 2 msk ströbröd (till springformen)
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Riv (eller finhacka) 2 äpplen, mandelmassa och den vita chokladen.
- Vispa smör och socker fluffigt.
- Tillsätt äggen och sedan mjölet, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma.Vänd ner kesella, vit choklad och mandelmassan.
- Häll upp i smörad och bröad springform (ca 20-24 cm).
- Skiva ett äpple i tunna bitar och lägg ovanpå smeten och grädda i ugnen i ca 30 minuter.
- Ta ut kladdkakan och låt svalna något. Pudra med florsocker och servera med vaniljsås eller en klick glass.