• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Saftig äppelkladdkaka

Saftig äppelkladdkaka
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Saftig äppelkladdkaka

Av: Köket.se

Från: Köket

7 steg att laga

14 ingredienser

Den här äppelkladdkakan kan vara bland det godaste du bakat! Med vaniljkesella, mandelmassa och vit choklad blir den riktigt kladdig och saftig inuti.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 äpplen
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 50 g vit choklad
  • 50 g mandelmassa
  • 100 g vaniljkvarg
  • florsocker, till garnering
  • 1 msk smör (till springformen)
  • 2 msk ströbröd (till springformen)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv (eller finhacka) 2 äpplen, mandelmassa och den vita chokladen.
  3. Vispa smör och socker fluffigt.
  4. Tillsätt äggen och sedan mjölet, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma.Vänd ner kesella, vit choklad och mandelmassan.
  5. Häll upp i smörad och bröad springform (ca 20-24 cm).
  6. Skiva ett äpple i tunna bitar och lägg ovanpå smeten och grädda i ugnen i ca 30 minuter.
  7. Ta ut kladdkakan och låt svalna något. Pudra med florsocker och servera med vaniljsås eller en klick glass.