Utvalt av Kökets butik

Saftig äppelkladdkaka

18 röster

Den här äppelkladdkakan kan vara bland det godaste du bakat! Med vaniljkesella, mandelmassa och vit choklad blir den riktigt kladdig och saftig inuti.

Servera kakan på ett vackert dimgrått tårtfat från Kökets butik >>

Visa mer

Du behöver

  • 100 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 3 äpplen
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk kardemumma
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 50 g vit choklad
  • 50 g mandelmassa
  • 100 g vaniljkesella
  • Florsocker till garnering
  • smör & ströbröd till springformen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv (eller finhacka) 2 äpplen, mandelmassa och den vita chokladen.
  3. Vispa smör och socker fluffigt.
  4. Tillsätt äggen och sedan mjölet, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma.Vänd ner kesella, vit choklad och mandelmassan.
  5. Häll upp i smörad och bröad springform (ca 20-24 cm).
  6. Skiva ett äpple i tunna bitar och lägg ovanpå smeten och grädda i ugnen i ca 30 minuter.
  7. Ta ut kladdkakan och låt svalna något. Pudra med florsocker och servera med vaniljsås eller en klick glass.
Tips!
KF tipsruta på recept

Välkommen till Kökets butiks outlet!

Här kan du fynda allt från choklad till skärbrädor med ända upp till 65% rabatt.

Välkomna in >>

23 september 2018

Laddar fler recept