Saft på rallarros

Saft på rallarros
Foto: My Feldt
My Feldt 2018
My Feldt 2018

Saft på rallarros

4 ingredienser

Saft på den vackra rallarrosen, eller mjölkört/mjölke som den också kallas. Tips! Tänk på bina och plocka inte mer än du behöver till din saft.

Ingredienser

portioner liter
  • 750 g strösocker (ekologiskt)
  • 1 l vatten
  • 10-20 rallaros, klasar
  • 5 dl citron, färskpressad

Gör så här

  1. Koka upp socker och vatten. Pressa citronerna.
  2. Lägg upp rallarrosor i ett kärl. Slå först över sockerlagen och sedan citronsaften. Låt dra i 3-6 dagar. Smaka av den efter 3 dagar, och om du vill ha mer smak låt den dra några dagar till.
  3. Sila av och tappa på flaskor. Förvara i frysen alternativt pastörisera upp till 83 grader i 15 minuter och tappa upp i rena sterila flaskor så kan du ha saften i kylen.