Saft på rallarros

147 röster
2 liter
Saft på rallarros
Foto: My Feldt

Saft på den vackra rallarrosen, eller mjölkört/mjölke som den också kallas.

Visa mer
2 liter

Du behöver

  • 750 g socker (ekologiskt)
  • 1 l vatten
  • 10-20 stora klasar av rallarros
  • 5 dl citronsaft, färskpressad

Gör så här

  1. Koka upp socker och vatten. Pressa citronerna.
  2. Lägg upp rallarrosor i ett kärl. Slå först över sockerlagen och sedan citronsaften. Låt dra i 3-6 dagar. Smaka av den efter 3 dagar, och om du vill ha mer smak låt den dra några dagar till.
  3. Sila av och tappa på flaskor. Förvara i frysen alternativt pastörisera upp till 83 grader i 15 minuter och tappa upp i rena sterila flaskor så kan du ha saften i kylen.
30 juli 2017

Laddar fler recept