Saft på pion

Saft på pion
Foto: Tv4
My Feldt 2018
My Feldt 2018

Saft på pion

9

7 steg att laga

5 ingredienser

20 m + 2 dagar i kyl

”Det går att fånga doft på flaska. När alla blommor blommat över, sommaren är förbi och hösten går mot sitt så kan man fortfarande öppna en flaska och låta sommarens dofter slå omkull en.” /My Feldt

Ingredienser

portioner1 liter
  • 1000 g vatten
  • 1000 g strösocker
  • 350 g citron, saft
  • 4 citron, zest
  • 5 blad doftpioner (eller kronblad från annan ätlig ros)

Gör så här

  1. Koka upp vatten och socker.
  2. Häll sedan i citronsaften och zest.
  3. Slå lagen över blombladen, plasta in bunken eller sätt på ett lock.
  4. Låt blandningen stå och dra i kylen i en till två dagar, beroende på hur mycket smak du vill ha.
  5. Sila sedan vätskan och tappa den på flaska.
  6. Saften håller ca en vecka i kylen, man kan även frysa in den.
  7. Blanda med vatten efter smak!