Saffranstiramisu med glögg

Saffranstiramisu med glögg
Foto: Johan Carlén
Dante Zia Kökets middag 2023 NY
Dante Zia Kökets middag 2023 NY

Saffranstiramisu med glögg

12 ingredienser

35 min + tid i kyl

Saffranstiramisu med glöggdoppade savoiardikex är en dessert som verkligen sätter guldkant på julfirandet!

Ingredienser

portioner

Saffranskräm

  • 2,5 dl vispgrädde
  • 6 äggulor
  • 75 g florsocker [1 dl]
  • 1 apelsin, zest
  • 1 g saffran
  • 1 krm vaniljpaste
  • 500 g mascarpone
  • ca 0,5 krm salt

Montering

  • 1 förp savoiardikex
  • ca 2 dl glögg (starkvinsglögg eller alkoholfri)
  • 2 dl pistagenötter, saltrostade
  • 1 dl frysta lingon

Gör så här

Saffranskräm

  1. Börja med att vispa grädden tills den bildar mjuka toppar.
  2. Vispa ihop äggulor, florsocker, apelsinzest, saffran och en nypa salt tills krämen är fluffig och inte lös längre.
  3. Lägg i mascarponen och vispa någon minut tills mascarponen gått ihop fint med saffranskrämen. Det ska inte finnas några klumpar kvar från mascarponen.
  4. Vänd ihop mascarponekrämen med den vispade grädden.

Montering

  1. Varva saffranskrämen med savoiardikex doppade i glögg.
  2. Hacka pistagenötterna grovt.
  3. Toppa desserten med hackade pistagenötter och frysta lingon.