Saffranskokta hjortron med vaniljglass och mandelflarn

Saffranskokta hjortron med vaniljglass och mandelflarn
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Saffranskokta hjortron med vaniljglass och mandelflarn

11 ingredienser

20 m

Ljuvliga hjortron som fått koka med saffran blir en oslagbar dessert tillsammans med krämig vaniljglass och krispiga mandelflarn.

Ingredienser

portioner

Saffranskokta hjortron

  • 200 g hjortron
  • 1 g saffran
  • 1 dl strösocker

Mandelflarn

  • 40 g smör
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 msk mjölk
  • 2 tsk vetemjöl
  • 1 dl sötmandel

Servering

  • 2 msk mandarinjuice
  • vaniljglass

Gör så här

Saffranskokta hjortron

  1. Värm hjortron med saffran och socker.

Mandelflarn

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Smält ihop smör, socker, kardemumma, vetemjöl och mjölk och tillsätt sedan hackad mandel.
  3. Klicka ut smeten på bakplåtspapper och pressa ut tunt. Baka flarnen i ugnen i ca 8-10 minuter tills den är gyllene.

Servering

  1. Pressa ner mandarinjuice i de varma hjortronen precis innan servering.
  2. Servera hjortronen med vaniljglass och mandelflarn.