Saffranskladdkaka med vispad grädde

Foto: Caroline Tengen
Saffranskladdkaka med vispad grädde
11 ingredienser
45 min
Kladdkaka med saffran, vit choklad och lingon är en riktig dröm till jul! Älskar man klassisk kladdkaka så är den här ett måste att testa.
Ingredienser
- 100 g smör
- 0,5 g saffran [1 förp]
- 100 g vit bakchoklad
- 2 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker Fairtrade
- 2 ägg
- 1 dl turkisk yoghurt
- 2 dl vetemjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- ca 0,5 krm salt
Tillbehör
- vispgrädde
- frysta lingon
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader, över- och undervärme.
- Smöra en avlång form med löstagbar kant, ca 13x36 cm.
- Smält smör och tillsätt saffran. Hacka choklad och rör ner i smöret till en jämn smet. Tillsätt socker och vispa väl. Tillsätt sedan ett ägg i taget och turkisk yoghurt och rör om.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 13–14 minuter. Låt svalna helt.
- Servera med vispad grädde och lingon.
TIPS!