Saffranskladdkaka med vispad grädde

Saffranskladdkaka med vispad grädde
Foto: Caroline Tengen

Saffranskladdkaka med vispad grädde

11 ingredienser

45 min

Kladdkaka med saffran, vit choklad och lingon är en riktig dröm till jul! Älskar man klassisk kladdkaka så är den här ett måste att testa.

Dansukker det enda svenska strösockret
DanSukker strösocker vit bakgrund

Dansukker det enda svenska strösockret

Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.

Läs mer

Ingredienser

portioner bitar
  • 100 g smör
  • 0,5 g saffran [1 förp]
  • 100 g vit bakchoklad
  • 2 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker Fairtrade
  • 2 ägg
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • ca 0,5 krm salt

Tillbehör

  • vispgrädde
  • frysta lingon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader, över- och undervärme.
  2. Smöra en avlång form med löstagbar kant, ca 13x36 cm.
  3. Smält smör och tillsätt saffran. Hacka choklad och rör ner i smöret till en jämn smet. Tillsätt socker och vispa väl. Tillsätt sedan ett ägg i taget och turkisk yoghurt och rör om.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 13–14 minuter. Låt svalna helt.
  5. Servera med vispad grädde och lingon.
TIPS!
Fler tips!
Mjuk pepparkaka med lingonsylt och frosting

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker

Läs mer