Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.
Läs mer
Ingredienser
bitar
100 g smör
0,5 g saffran [1 förp]
100 g vit choklad
2 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker Fairtrade
2 ägg
1 dl turkisk yoghurt
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
ca 0,5 krm salt
Tillbehör
vispgrädde
frysta lingon
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader, över- och undervärme.
Smöra en avlång form med löstagbar kant, ca 13x36 cm.
Smält smör och tillsätt saffran. Hacka choklad och rör ner i smöret till en jämn smet. Tillsätt socker och vispa väl. Tillsätt sedan ett ägg i taget och turkisk yoghurt och rör om.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 13–14 minuter. Låt svalna helt.