Saffranskaka med vit choklad och mandelmassa

Saffranskaka med vit choklad och mandelmassa

11 ingredienser

50 min

En saftig kaka med mycket smak av saffran, vit choklad och mandelmassa. Perfekt till glöggminglet eller julfikan - avnjuts allra bäst tillsammans med en varm, alkoholfri glögg från Blossa!

Blossa Apelsin Pomerans alkoholfri
Blossa Apelsin Pomerans alkoholfri

Blossa Apelsin Pomerans alkoholfri

Tydlig karaktär av färska apelsiner i fin balans med Blossas klassiska glöggkryddor.

Läs mer

Ingredienser

  • 2 dl rårörssocker
  • 2 ägg
  • 1 g saffran
  • 5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 150 g smör
  • 3 dl standardmjölk
  • 100 g mandelmassa, riven
  • 50 g vit bakchoklad, hackad eller knappar
  • mandelspån
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en form med avtagbar kant.
  3. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål.
  4. Smält smör tillsammans med saffran och tillsätt mjölken.
  5. Blanda i smörblandningen i äggsmeten och tillsätt sedan mjölblandningen.
  6. Häll halva smeten i formen och tillsätt den vita chokladen och hälften av mandelmassan. Tillsätt resten av smeten och toppa med resten av mandelmassan och mandelspånen.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-45 minuter. Låt svalna.
  8. Pudra gärna lite florsocker över vid servering.
TIPS!
Alkoholfritt tips från Blossa!
Blossa header

Alkoholfritt tips från Blossa!

Få fler goda och inspirerande recept till glöggstunderna i december >>

Läs mer