Saffranskaka med choklad

Saffranskaka med choklad
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Saffranskaka med choklad

25

5 steg att laga

12 ingredienser

Saffran och choklad är en förträfflig kombination. Kakan blir dessutom väldigt vacker och passar bra att bjuda på.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 50 g smör
  • 1,5 dl mjölk
  • 0,5 g stött saffran
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 100 g mörk blockchoklad, krossad

Glasyr:

  • 1,5 dl florsocker
  • 3 msk kakao
  • 75 g smör

Till garnering:

  • silverkulor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en kakform.
  2. Smält smöret, häll i mjölk och stött saffranen. Blanda väl. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölkblandningen.
  3. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Tillsätt den krossade chokladen och häll i formen.
  4. Grädda i ca 40 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna innan den tas ur formen.
  5. Smält smöret till glasyren. Blanda med florsocker och kakao. Bre över kakan. Garnera med silverkulor.