Saffransinkokta päron

Saffransinkokta päron
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Saffransinkokta päron

11 ingredienser

1 h

En superhärlig dessert som vi njuter av hela december. Enkelt och magiskt gott när det är som bäst.

Ingredienser

  • 6-8 päron
  • 1,5 dl strösocker
  • 5 dl vatten
  • 5 dl äppelmust
  • 1 förp saffran
  • 1 förp glöggkryddor

Karamellpuffar

  • 0,5 dl strösocker
  • 2 msk vatten
  • 2,5 dl rispuffar
  • 1 msk smör

Till servering

  • ricotta, vispad

Gör så här

Saffransinkokta päron

  1. Koka upp ingredienserna till lagen.
  2. Skala päronen och låt stjälken vara kvar, låt dem glida ner i lagen.
  3. Koka på låg värme tills de blivit mjuka och möra helt igenom.
  4. Låt päronen svalna i lagen. Häll upp på syltglasburkar och förvara i kylen (håller minst 10-12 dagar).

Karamellpuffar

  1. Smält socker och vatten i en stekpanna tills det blir till en karamell, tillsätt puffarna och rör om med en träslev.
  2. Klicka ner smöret och blanda runt igen så puffarna är täckta med karamellsås.
  3. Sleva ut puffarna i ett tunt lager på ett bakplåtspapper och låt stelna, bryt i bitar när det svalnat.
  4. Servera med saffranspäron och vispad ricotta.