Saffransinkokta päron
Saffransinkokta päron
11 ingredienser
1 h
En superhärlig dessert som vi njuter av hela december. Enkelt och magiskt gott när det är som bäst.
Ingredienser
- 6-8 päron
- 1,5 dl strösocker
- 5 dl vatten
- 5 dl äppelmust
- 1 förp saffran
- 1 förp glöggkryddor
Karamellpuffar
- 0,5 dl strösocker
- 2 msk vatten
- 2,5 dl rispuffar
- 1 msk smör
Till servering
- ricotta, vispad
Gör så här
Saffransinkokta päron
- Koka upp ingredienserna till lagen.
- Skala päronen och låt stjälken vara kvar, låt dem glida ner i lagen.
- Koka på låg värme tills de blivit mjuka och möra helt igenom.
- Låt päronen svalna i lagen. Häll upp på syltglasburkar och förvara i kylen (håller minst 10-12 dagar).
Karamellpuffar
- Smält socker och vatten i en stekpanna tills det blir till en karamell, tillsätt puffarna och rör om med en träslev.
- Klicka ner smöret och blanda runt igen så puffarna är täckta med karamellsås.
- Sleva ut puffarna i ett tunt lager på ett bakplåtspapper och låt stelna, bryt i bitar när det svalnat.
- Servera med saffranspäron och vispad ricotta.