Saffransgrottor med fyllning
Saffransgrottor med fyllning
7 ingredienser
30 m
”Klassisk hallongrotta fast med saffran som man kan fylla med det man gillar. Vi kör vit choklad här tycker jag!” /Fredrik Nylén
Ingredienser
- 0,5 g saffran
- 1 tsk vatten
- 200 g smör, rumsvarmt
- 1,5 dl florsocker
- 4,5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 100 g vit bakchoklad
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader. Blanda saffran med någon av vätskan för att få ut mycket färg och smak ur saffranet.
- Vispa samman smör, florsocker och saffransblandningen.
- Blanda vetemjöl med bakpulver och arbeta in i smöret till en smidig deg.
- Tippa upp degen på bakbordet, dela den i två lika stora delar.
- Rulla ut två långa rullar, dela varje rulle i 15 delar.
- Rulla varje del till en boll och tryck med lillfingret i mitten så att du får ett djupt hål. Jag gör det medan jag rullar bollarna så att jag inte får sprickor i kakan. Lägg på bakplåtspapper.
- Smält chokladen och fyll varje kaka med den, jag använde en engångsspritspåse för att ha lite kontroll.
- Baka mitt i ugnen i cirka 10-12 minuter.