Saffransflarn

Saffransflarn
Foto: Kungsörnen

Saffransflarn

8 ingredienser

Julens godaste bakverk med massor av smak av saffran!

Baktips från Kungsörnen!
Vit kladdkaka mix Kungsörnen NY

Baktips från Kungsörnen!

Testa gärna Kungsörnens Vit Kladdkakemix.

Läs mer

Ingredienser

portioner15 - 20 stycken
  • 75 g smör (eller margarin)
  • 1 g saffran, gärna mortlade saffranstrådar (2 pkt)
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk grädde
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 dl Kungsörnen Vetemjöl av fint kärnvete
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 dl havregryn

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Stöt eventuellt saffran med 1 tsk av strösockret i en mortel.
  3. Smält smöret tillsammans med saffran. Ta av från plattan.
  4. Blanda ner de övriga ingredienserna i kastrullen och blanda allt ordentligt.
  5. Klicka ut önskad storlek (1 msk är lagom) på bakplåtspapper, se till att ha mellanrum eftersom det flyter ut under gräddning.
  6. Grädda i mitten av ugnen tills det fått lite färg. Det tar ca 5–7 minuter.
TIPS!
Fler baktips från Kungsörnen!
Vit kladdkaka med hallon och kolasås

Fler baktips från Kungsörnen!

Här hittar du massor av goda och superenkla baktips från Kungsörnen!

Läs mer