Saffrans ”donuts” med grädde och hjortron
Saffrans ”donuts” med grädde och hjortron
12 ingredienser
20 m
De här gyllene godingarna kan förgylla vilken dag som helst! Vad sägs om att servera dem som efterrätt till nyår? Det kan bli en riktigt strålande idé!
Se Jonas Svensson laga receptet

Ingredienser
- 100 g smör
- 4 msk strösocker
- 5 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 5 tsk bakpulver
- 1 g saffran
- 3 dl mjölk
- 3 äggulor
- 0,5 citronskal
- 3 äggvitor, vispas separat
Servering
- hjortron
- grädde
Gör så här
- Smält smöret.
- Blanda alla torra ingredienser och vispa sedan ner mjölk, smör, äggula och citron.
- Vispa äggvitorna fluffigt och vänd ner i smeten.
- Grädda sedan i ett donutjärn eller plättlagg.
- Servera donutsen varma med hjortron och vispad grädde.