Saffrans ”donuts” med grädde och hjortron

koket.se
Saffrans ”donuts” med grädde och hjortron
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Saffrans ”donuts” med grädde och hjortron

12 ingredienser

20 m

De här gyllene godingarna kan förgylla vilken dag som helst! Vad sägs om att servera dem som efterrätt till nyår? Det kan bli en riktigt strålande idé!

Se Jonas Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner donuts
  • 100 g smör
  • 4 msk strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 tsk bakpulver
  • 1 g saffran
  • 3 dl mjölk
  • 3 äggulor
  • 0,5 citronskal
  • 3 äggvitor, vispas separat

Servering

  • hjortron
  • grädde

Gör så här

  1. Smält smöret.
  2. Blanda alla torra ingredienser och vispa sedan ner mjölk, smör, äggula och citron.
  3. Vispa äggvitorna fluffigt och vänd ner i smeten.
  4. Grädda sedan i ett donutjärn eller plättlagg.
  5. Servera donutsen varma med hjortron och vispad grädde.