Bechamelsås, grundrecept

15 min
4
Bechamelsås, grundrecept
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Bechamelsås är en vit grundsås som bland annat används i lasagne. Här är ett lättlagat recept på bechamelsås.

18 november 2010
15 min
4

Du behöver

  • 3 msk vetemjöl
  • 50 g smör
  • 0,5 tsk socker
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Gör en bottenredning på mjöl och smör, det vill säga fräs mjölet i smöret och rör till en jämn smet.
  2. Häll i mjölken och grädden lite i taget och låt koka ihop under omrörning. Smaka av med socker, salt och peppar.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksredskap från kända varumärken

Köksredskap från kända varumärken Se fler

Fler goda recept