Så bakar du äppelpaj i micron

4 muggar
Så bakar du äppelpaj i micron
Foto: TV4

En variant av mugcake - äppelpaj med pekannötter som bakas i en mugg i micron. Superenkelt, snabbt och riktigt gott!

31 oktober 2017
4 muggar

Du behöver

Topping

  • 200 g smör, smält
  • 90 g havregryn
  • 60 g pekannötter
  • 70 g mjöl
  • 90 g råsocker
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk salt

Äppelfyllning

  • 1 tsk kanel
  • 2-4 äpplen, beroende på storlek
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk råsocker

Servering

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser till toppingen och hackade pekannötter i en bunke. Rör ner det smälta smöret för att göra en krispig topping.
  2. Skala, kärna ur och hacka äpplena i små bitar. Blanda äppelbitarna med mjöl, kanel, socker och fördela i 4 koppar. Det gör inget om koppen blir väldigt full, äpplena sjunker när de tillagas.
  3. Toppa kopparna med krispet och micra i 2-2 1/5 min på 1200W styrka.
  4. Ta ut från micron och låt svalna en aning. Servera med en kula glass på toppen
Kommentera receptet

Fler goda recept