Så bakar du äppelpaj i micron

Så bakar du äppelpaj i micron
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Så bakar du äppelpaj i micron

33

12 ingredienser

En variant av mugcake - äppelpaj med pekannötter som bakas i en mugg i micron. Superenkelt, snabbt och riktigt gott!

Ingredienser

portioner4 muggar

Topping

  • 200 g smör, smält
  • 90 g havregryn
  • 60 g pekannötter
  • 70 g vetemjöl
  • 90 g rörsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 0,5 tsk salt

Äppelfyllning

  • 1 tsk malen kanel
  • 2-4 äpplen (beroende på storlek)
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk rörsocker

Servering

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser till toppingen och hackade pekannötter i en bunke. Rör ner det smälta smöret för att göra en krispig topping.
  2. Skala, kärna ur och hacka äpplena i små bitar. Blanda äppelbitarna med mjöl, kanel, socker och fördela i 4 koppar. Det gör inget om koppen blir väldigt full, äpplena sjunker när de tillagas.
  3. Toppa kopparna med krispet och micra i 2-2 1/5 min på 1200W styrka.
  4. Ta ut från micron och låt svalna en aning. Servera med en kula glass på toppen
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Elon Nordanro före efter

Snabbrenovera köket

Före & efter! Piffa gamla köket med enkla tips och trix!

Läs mer