Så bakar du äppelpaj i micron

Så bakar du äppelpaj i micron
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Så bakar du äppelpaj i micron

12 ingredienser

En variant av mugcake - äppelpaj med pekannötter som bakas i en mugg i micron. Superenkelt, snabbt och riktigt gott!

Ingredienser

portioner muggar

Topping

  • 200 g smör, smält
  • 90 g havregryn
  • 60 g pekannötter
  • 70 g vetemjöl
  • 90 g rörsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 0,5 tsk salt

Äppelfyllning

  • 1 tsk malen kanel
  • 2-4 äpplen (beroende på storlek)
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk rörsocker

Servering

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser till toppingen och hackade pekannötter i en bunke. Rör ner det smälta smöret för att göra en krispig topping.
  2. Skala, kärna ur och hacka äpplena i små bitar. Blanda äppelbitarna med mjöl, kanel, socker och fördela i 4 koppar. Det gör inget om koppen blir väldigt full, äpplena sjunker när de tillagas.
  3. Toppa kopparna med krispet och micra i 2-2 1/5 min på 1200W styrka.
  4. Ta ut från micron och låt svalna en aning. Servera med en kula glass på toppen