Ryssröra med pitabröd
Ryssröra med pitabröd
13 ingredienser
Ryssröra är alla barns favorit, eftersom de gillar allt som kan klämmas in i bröd och ätas med en hand. Servera med crème fraiche eller ännu hellre smetana, syrad grädde.
Ingredienser
- 300 g nötfärs
- 200 g vitkål
- 1 gul lök
- 2 msk neutral olja
- 0,5 tsk salt
- 1 krm malen svartpeppar
- 2 msk kinesisk soja
- 1,5 rödbeta, hackade
- 2 msk rödbetsspad
- 1 dl ättiksgurka, hackad
- 1 dl ris, kallt kokt
- 8 pitabröd
- crème fraîche (eller smetana)
Gör så här
- Skala och hacka löken. Fräs löken i matfettet. Fräs färsen och mosa den så att det blir en grynig massa.
- Hacka vitkålen och låt den fräsa med.
- Hacka rödbetor och gurka. Rör ner i köttfärsröran tillsammans med riset. Krydda med salt, peppar och soja. Rör ner rödbetsspadet. Låt allt bli genomvarmt.
- Servera röran med pitabröd och crème fraiche eller smetana.