Ryssröra med pitabröd

Ryssröra med pitabröd
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ryssröra med pitabröd

13 ingredienser

Ryssröra är alla barns favorit, eftersom de gillar allt som kan klämmas in i bröd och ätas med en hand. Servera med crème fraiche eller ännu hellre smetana, syrad grädde.

Ingredienser

portioner
  • 300 g nötfärs
  • 200 g vitkål
  • 1 gul lök
  • 2 msk neutral olja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1,5 rödbeta, hackade
  • 2 msk rödbetsspad
  • 1 dl ättiksgurka, hackad
  • 1 dl ris, kallt kokt
  • 8 pitabröd
  • crème fraîche (eller smetana)

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Fräs löken i matfettet. Fräs färsen och mosa den så att det blir en grynig massa.
  2. Hacka vitkålen och låt den fräsa med.
  3. Hacka rödbetor och gurka. Rör ner i köttfärsröran tillsammans med riset. Krydda med salt, peppar och soja. Rör ner rödbetsspadet. Låt allt bli genomvarmt.
  4. Servera röran med pitabröd och crème fraiche eller smetana.