Roys whoopie pies
Roys whoopie pies
16 ingredienser
1 h
Som en blandning av mjuk kaka och cookie, så beskriver Roy denna smarriga munsbit. Den här varianten är smaksatt med choklad, såväl i fyllning som i bottnarna.
Se Roy Fares laga receptet

Ingredienser
Whoopie
- 270 g vetemjöl [4,5 dl]
- 40 g kakao [1 dl]
- 10 g vaniljsocker [1 msk]
- 5 g bikarbonat [1 tsk]
- 3 g salt [0,5 tsk]
- 200 g farinsocker [2,5 dl]
- 120 g filmjölk [1 dl]
- 100 g olja, vegetabilisk [1 dl]
- 55 g ägg [1 st]
- 50 g kaffe, varmt [0,5 dl]
Fyllning
- 90 g äggvita [3 st]
- 170 g strösocker [2 dl]
- 5 g vaniljsocker [0,5 msk]
- 2 g salt [1/2 tsk]
- 250 g osaltat smör
- 100 g mjölkchoklad
Gör så här
Cookie
- Sätt ugnen på 190 grader. Blanda samman alla torra ingredienser och sikta ner dem i en bunke.
- I annan bunke blandar du med elvispen farinsocker, filmjölk och ägg. Tillsätt vegetabilisk olja successivt och vispa till välblandat.
- Blanda i de torra ingredienserna och sist det varma kaffet, blanda till en slät och fin smet. Fyll smeten i en spritspåse.
- Spritsa ut 3-4 cm runda whoopies på plåtar med bakplåtspapper, tänk på att ha lite mellanrum då de blir lite större i ugnen.
- Grädda mitt i ugnen på 190 grader 8-10 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
Smörkräm
- Lägg äggvitor, socker och salt i en skål. Sätt skålen över ett vattenbad och värm på tills alla sockerkristaller har lösts upp, vispa mellan varven.
- Ta bort skålen från värmen och vispa marängen med en elvisp tills marängen är styv och har svalnat helt. Vispa sedan ner smöret, lite i taget. Vispa därefter ner den smälta mjölkchokladen.
- Fyll krämen i en spritspåse.
Montering
- Spritsa ett tunt lager med smörkräm på hälften av whoopie-kakorna. Lägg på resten av kakorna som lock så att det blir som en liten hamburgare.